Kronor och broar

Kronor och broar

En krona är en individuellt utformad ny tand som fästs på den befintliga tanden. Vi har över 30 års erfarenhet av kronor och broar helt i porslin.
En helkeramisk krona i porslin blir mer naturtrogen och gör att det inte går att se skillnad på en olagad tand och en porslinstand.

Om man vill ersätta en skadad tand kan man ersätta den med en krona. En krona är en individuellt utformad ny tand som fästs på den befintliga skadade tanden.

Den gamla tanden slipas till och vi scannar tanden med vår 3D scanner, inga avtryck behövs. Modellen skickas sedan digitalt till en tandtekniker som tillverkar din krona. Kronan tillverkas i Sverige och materialet är porslin. Inga metaller är längre nödvändiga med vårt moderna sätt att arbeta.

Om du helt saknar flera tänder kan det vara lämpligt att ersätta dem med en bro eller tandimplantat.  En bro tillverkas på samma sätt som en krona. En bro är fäst på tänderna bredvid den saknade tanden. Vi får då slipa på tänderna som tandbron ska sitta på och sedan scannar vi med vår 3D scanner, inga avtryck behövs.

 

Samarbete med Svenska tandtekniska laboratorier

Vi använder enbart de absolut bästa tandtekniska laboratorierna i Sverige. Det är viktigt att den tandtekniker som ska tillverka våra arbeten är skicklig, vi vill inte att man ska se skillnaden mellan en olagad tand och en porslinstand.

Om Du har behov av att få kronor eller en bro är Du välkommen på en kostnadsfri konsultation för att diskutera dina önskemål.

Ring på 011-13 46 00 eller maila till info@tandlakarhusetpronova.se