Saknar Du en eller flera tänder.

 

Kronor och broar i porslin.

Om man har en skadad tand kan man ersätta den med en krona. En krona är en individuellt utformad ny tand som fästs på den befintliga skadade tanden.

Den gamla tanden slipas till och vi scannar tanden med vår 3D scanner, inga avtryck behövs. Modellen skickas sedan digitalt till en tandtekniker som tillverkar din krona. Kronan tillverkas i Sverige och materialet är porslin. Inga metaller är längre nödvändiga med vårt moderna sätt att arbeta.

Om du helt saknar flera tänder kan det vara lämpligt att ersätta dem med en bro eller tandimplantat.  En bro tillverkas på samma sätt som en krona. En bro är fäst på tänderna bredvid den saknade tanden. Vi får då slipa på tänderna som tandbron ska sitta på och sedan scannar vi med vår 3D scanner, inga avtryck behövs.

Tandimplantat

Tandimplantat är ett annat sätt att ersätta en eller flera saknade tänder. Tandimplantat är ofta det bästa sättet att ersätta en eller flera förlorade tänder. Implantat gör att man inte behöver slipa på tänderna bredvid den saknade tanden. Implantat sitter fast i käkbenet och kronan som är fäst i implantat är av porslin. Det både ser ut som en egen tand och känns som en egen tand. Implantaten en pålitlig lösning som kan vara hela livet.

Saknar du en eller flera tänder välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri konsultation.

Ring på 011-13 46 00 eller maila oss på info@tandläkarhusetpronova.se