Peter Franzén

 

Peter är tandläkare sedan mer än 30 år.

Under mina år som tandläkare har jag genom vidareutbildning sett till att lära mig de senaste metoderna för att kunna ge mina patienter den bästa tandvården.

Det är speciellt två områden som jag fördjupar mig inom, estetisk-kosmetisk tandvård och bettrehabilitering, alltså återskapande av ett fungerande bett.

Jag är medlem i Swedish Academy of Cosmetic Dentistry, till vardags SACD sedan det grundades 2002. Jag har arbetat i föreningens styrelse sedan 2010 och var föreningens President under 2011-2012. SACD är Sveriges ledande utbildningsorganisation inom estetisk och kosmetisk tandvård. Jag är även medlem i dess amerikanska systerorganisation AACD, American Academy of Cosmetic Dentistry sedan år 2002 och jag brukar åka till deras årliga kongress för att få lära mig det senaste.

Jag har sedan många år varit intresserad av avancerad bettrehabilitering och 2009 startade jag min utbildning på The Dawson Academy i USA och i England. 2010 var jag en av grundarna till The Swedish Dawson Study Group, ett nätverk av tandläkare och tandtekniker med specialintresse för avancerad bettrehabilitering.

Tandreglering är ett annat av mina specialintressen. Under 1998-1999 deltog jag i en diplomkurs i tandreglering. 2011 gick jag utbildning för behandling med Invisalign2014 blev jag medlem i The European Society of Aesthetic Orthodontics (ESAO) som har syftet att utbilda allmäntandläkare som jag inom området.

Peter Franzen Tandläkare

Peter Franzen
Tandläkare

sacd logo         dawson_acad_centered_logo_homepage